Σαλάτα με αχλάδι και γκοργκοντζόλα
Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε με αυτή τη σαλάτα: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με πεκάν ή τον αγαπημένο σας ξηρό καρπό και την γκοργκοντζόλα με οποιοδήποτε μπλε τυρί, όπως ροκφόρ,
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ207
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ10 λεπτά
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού (από 1 λεμόνι)
- 2 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 4 φλ. ανάμεικτα μαρούλια
- 1 μέτριο ώριμο αχλάδι, σε λεπτές φέτες
- ¼ φλ. θρυμματισμένο τυρί γκοργκοντζόλα
- ¼ φλ. καρύδια, χοντροκομμένα
- ¼ φλ. σταφίδες
Εκτέλεση
Βήμα 1
Χτυπήστε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 2
Προσθέστε το μαρούλι και ανακατέψτε απαλά για να συνδυαστούν τα υλικά.
Βήμα 3
Τοποθετήστε από πάνω φέτες αχλαδιού, τυρί, καρύδια και σταφίδες για να σερβίρετε.