Ψητό λάχανο με σπιτική σως
Μην μπείτε στον πειρασμό να στριμώξετε όλο το λάχανο σε ένα ταψί, απλώστε το για να καραμελώσει.
Υλικά
- 1 μικρό κεφάλι πράσινο λάχανο, κομμένο (περίπου 8 φλ.)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.σ. ξύδι ρυζιού
- 1 1/2 κ.γ. σάλτσα σόγιας (με χαμηλό νάτριο)
- 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 1/4 κ.γ. αλεσμένο πιπέρι, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία και αφού ανακατέψτε το λάχανο με 2 κουταλιές λάδι και αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να καλυφθεί καλά, απλώστε το ομοιόμορφα σε 2 μεγάλες λαμαρίνες.
Βήμα 2
Ψήστε το λάχανο μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, περίπου 25 λεπτά, αλλάζοντας θέση τα ταψιά μεταξύ της πάνω και της κάτω σχάρας στα μισά του χρόνου.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε την παρμεζάνα, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το πιπέρι και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι μαζί σε ένα μπλέντερ για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το καυτό ψητό λάχανο σε ένα μπολ με τη σως και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί.
Βήμα 5
Αφήστε το να σταθεί για 15 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις και γαρνίρετε με επιπλέον πιπέρι πριν το σερβίρισμα, αν θέλετε.