Μανιτάρια σοτέ με βαλσάμικο και παρμεζάνα
Τα τρυφερά μανιτάρια απορροφούν τη γλυκόξινη γεύση του βαλσάμικου ενώ η παρμεζάνα έρχεται να προσθέσει μια αλμυρή νότα.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ109
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ15 λεπτά
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. μανιτάρια portobello, κομμένα σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. τριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Αφού ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν στο κάτω μέρος, 4 έως 5 λεπτά.
Βήμα 2
Γυρίστε τα μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν κι από την άλλη περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 1 λεπτό.
Βήμα 4
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το βαλσάμικο μέχρι να καλυφθούν καλά τα μανιτάρια και να εξατμιστεί το ξύδι, περίπου 1 λεπτό.
Βήμα 5
Μεταφέρετε τα σε πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα και προσθέστε την παρμεζάνα για να σερβίρετε.