Ντιπ αγκινάρας με λεμόνι
Γρήγορο, νόστιμο κι ελαφρύ. Συνδυάζεται τέλεια με κριτσίνια, κράκερ ή στικς λαχανικών.
Υλικά
- 280 γρ. αγκινάρες, στραγγισμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο (συν έξτρα για γαρνίρισμα)
- Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
- 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 20 γρ. μαϊντανό, (συν φύλλα για γαρνίρισμα)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Χτυπήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλατοπιπερώστε.
Βήμα 2
Μεταφέρετε σε ένα μπολ και γαρνίρετε με κουκουνάρι και φύλλα μαϊντανού.