Crumble με μήλο και βατόμουρο
Ένα γλυκό με φρουτένια γεύση και τραγανή υφή που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.
Υλικά
- 120 γρ. αλεύρι απλό
- 60γρ. ζάχαρη άχνη
- 90 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. μήλα
- 30 γρ. καστανή ζάχαρη
- 115 γρ. βατόμουρα
- ¼ κ.γ. κανέλα
- Παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα (προεραιτικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC.
Βήμα 2
Βάλτε 120 γρ. απλό αλεύρι και 60 γρ. ζάχαρη άχνησε ένα μεγάλο μπολ και τρίψτε με τα χέρια σας 60 γρ. από το ανάλατο βούτυρο ώστε το μείγμα να αποκτήσει μια υφή σαν ψίχα ψωμιού.
Βήμα 3
Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Βήμα 4
Εντωμεταξύ, καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε κυβάκια.
Βήμα 5
Βάλτε 30 γρ. ανάλατο βούτυρο και 30 γρ. καστανή ζάχαρη σε μια μεσαία κατσαρόλα και λιώστε τα σε μέτρια φωτιά, για 3 λεπτά μέχρι το μείγμα να πάρει μια ελαφριά μορφή καραμέλας.
Βήμα 6
Ανακατέψτε τα μήλα και μαγειρέψτε για 3 λεπτά.
Βήμα 7
Προσθέστε 115 γρ. βατόμουρα και ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά.
Βήμα 8
Σκεπάστε, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε για 2-3 λεπτά να συνεχίσουν να μαγειρεύονται στο ζεστό τηγάνι.
Βήμα 9
Βάλτε τα ζεστά φρούτα και το μείγμα crumble και ξαναζεστάνετε στο φούρνο για 5-10 λεπτά.
Βήμα 10
Αν θέλετε σερβίρετε με παγωτό βανίλια.