Πράσινη σαλάτα με σπιτικά κρουτόν παρμεζάνας
Και σπιτικό ντρέσινγκ.
Υλικά
- 3 χοντρές φέτες ψωμί (καλύτερα μιας ημέρας)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 75 γρ. παρμεζάνα (25 γρ. τριμμένη, 50 γρ. φλούδες)
- 500 γρ. πατάτες, σε χοντρές φέτες
- 200 γρ. φασολάκια
- 4 baby μαρούλια, χωρισμένα σε φύλλα
- Για το ντρέσινγκ:
- 150 γρ. γιαούρτι, χωρίς λιπαρά
- 25 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- Χυμός 1 λεμονιού
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
- 1 πρέζα καυτερή σάλτσα
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC.
Βήμα 2
Κόψτε το ψωμί σε κομματάκια και ανακατέψτε το με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Βήμα 3
Βάλτε το σε ένα καλά λαδωμένο ταψί και πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα - προσπαθήστε να την ρίξετε όσο το δυνατόν περισσότερο στο ψωμί και όχι στο ταψί, γιατί θα κολλήσει - και ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει για περίπου 8 λεπτά, προσθέστε τα φασολάκια και μαγειρέψτε για περίπου 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν και τα δύο.
Βήμα 5
Στραγγίξτε και κρυώστε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, και στη συνέχεια αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 6
Ανακατέψτε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και βάλτε το στον πάτο ενός μεγάλου μπολ.
Βήμα 7
Στρώστε τη σαλάτα πάνω από το ντρέσινγκ, ξεκινώντας με τις πατάτες, μετά τα φασολάκια, τα φύλλα μαρουλιού, την παρμεζάνα και τέλος τα κρουτόν, για να μην μαραθεί το μαρούλι και να μην χυλώσουν τα κρουτόν.