Παντζάρια τουρσί
Φτιάξτε τα εύκολα και γρήγορα μόνοι σας στο σπίτι.
ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΘΕΡΜΙΔΕΣ40
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ40 λεπτά
Υλικά
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε φέτες
- ½ φλ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 4 ολόκληρους κόκκους πιπεριού
- 2 ολόκληρα γαρύφαλλα
- 3 φλ. παντζάρια στον ατμό, κομμένα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βάλτε το κρεμμύδι, το ξύδι, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τους κόκκους πιπεριού και τα γαρύφαλλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Σκεπάζετε, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σιγοβράζετε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, 4 έως 6 λεπτά και προσθέτετε τα παντζάρια.
Βήμα 3
Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε τα να μαριναριστούν, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 30 λεπτά.
Βήμα 4
Αφού κρυώσουν εντελώς τα παντζάρια, αποθηκεύστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο και φυλάξτε τα στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.