Μανιταρόσουπα
Σερβίρεται ως ορεκτικό και ως μεσημεριανό γεύμα με τραγανό ψωμί ολικής άλεσης.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ309
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ35 λεπτά
Υλικά
- 90 γρ. βούτυρο
- 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 500 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. απλό αλεύρι
- Ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- Μικρή χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένο, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και μαγειρεύετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην ροδίσουν, περίπου 8-10 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Πασπαλίστε με το αλεύρι και ανακατεύετε να ενωθούν.
Βήμα 4
Ρίχνετε το ζωμό και νερό, φέρνετε το μείγμα σε βρασμό, προσθέτετε το φύλλο δάφνης και σιγοβράζετε για άλλα 10 λεπτά.
Βήμα 5
Αφαιρέστε και πετάξτε το φύλλο δάφνης, αποσύρετε από τη φωτιά και χτυπήστε το μείγμα σε ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λείο.
Βήμα 6
Ξαναζεσταίνετε απαλά τη σούπα και ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 7
Μοιράστε στα πιάτα και σερβίρετε με λίγο μαϊντανό.