Ρύζι με θαλασσινά
Πεντανόστιμο και πανεύκολο. Μπόνους: Θα χρησιμοποιήσετε μόνο ένα βαθύ τηγάνι οπότε δεν θα μαζευτούν μια στοίβα άπλυτα σκεύη στο νεροχύτη σας.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ518
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ30 λεπτά
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Λίγο πράσο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 300 γρ. ρύζι
- Ζωμό λαχανικών
- 200 γρ. αρακά
- 500 γρ. από τα αγαπημένα σας θαλασσινά (π.χ. γαρίδες)
- Φέτες λεμονιού, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και μαλακώστε το κρεμμύδι και το πράσο για 5 λεπτά χωρίς να ροδίσουν.
Βήμα 2
Προσθέστε τον κουρκουμά, το ρύζι, τον ζωμό και νερό.
Βήμα 3
Αφού πάρει βράση, σιγοβράστε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
Βήμα 4
Ρίξτε μέσα τον αρακά και τα θαλασσινά και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά.
Βήμα 5
Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.