Μπάρες με γκρανόλα, κολοκυθόσπορο και αποξηραμένο βερίκοκο
Μην ξεχνάτε όταν αγοράζετε αποξηραμένα φρούτα να επιλέγετε την εκδοχή χωρίς ζάχαρη.
Υλικά
- ½ φλ. αποξηραμένα βερίκοκα
- 2 κ.σ. σπόρους chia
- ¼ φλ. + 2 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (περίπου 1 μεγάλο πορτοκάλι)
- 1 φλ. κολοκυθόσποροι
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. τριμμένη καρύδα
- 1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- ½ φλ. σταφίδες ή αποξηραμένα cranberries
Εκτέλεση
Βήμα 1
Μουλιάστε τα αποξηραμένα βερίκοκα σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Μουλιάστε τους σπόρους chia σε χυμό πορτοκαλιού σε ένα ξεχωριστό μπολ και αφήστε τους στην άκρη για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα βερίκοκα και 3 κουταλιές της σούπας από το νερό τους σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Προσθέστε τους μισούς σπόρους κολοκύθας και χτυπήστε μέχρι να τεμαχιστούν οι σπόροι.
Βήμα 4
Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τους σπόρους chia και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά και απλώστε ομοιόμορφα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα.
Βήμα 5
Καταψύξτε μέχρι να σταθεροποιηθούν, αφαιρέστε τη λαδόκολλα και κόψτε στα 8.
Βήμα 6
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C και αφυδατώστε τις μπάρες για 2-3 ώρες.
Βήμα 6
Αφήστε τις να κρυώσουν και φυλάξτε όσες δεν καταναλώσετε αμέσως σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.