Σουβλάκι γαρίδας
Με φρέσκια αίσθηση λεμονιού κι έναν υπαινιγμό... σκόρδου.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ136
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ35 λεπτά
Υλικά
- ¼ φλ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. αλεσμένο πιπέρι
- 1 και ¼ κιλό ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
- Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Χτυπήστε το χυμό λεμονιού, το λάδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Προσθέστε τις γαρίδες, ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν και αφήστε τις για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Βήμα 4
Περάστε τις γαρίδες σε 4 καλαμάκια, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
Βήμα 5
Λαδώστε το τηγάνι και ψήστε τις γαρίδες για περίπου 6 λεπτά,
Βήμα 6
Σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.