Muffins με bluberries και λεμόνι
Αυτά τα κεκάκια πρωινού είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, φυλλικό οξύ και βιταμίνες D, C, A και K.
Υλικά
- 3 φλ. βρώμη
- 1 ¼ φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
- ½ φλ. σάλτσα μήλου, χωρίς ζάχαρη
- ⅓ φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- ¼ φλ. χυμό λεμονιού
- 2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. blueberries
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C και ψεκάστε μια φόρμα για muffin με σπρέι μαγειρέματος.
Βήμα 2
Ανακατέψτε τη βρώμη, το γάλα, τη σάλτσα μήλου, τη μαύρη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και τέλος, προσθέστε τα blueberries.
Βήμα 3
Μοιράστε το μείγμα στις θήκες, περίπου 1/3 φλιτζανιού η κάθε μία.
Βήμα 4
Ψήστε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή από τη ζύμη.
Βήμα 5
Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 έως 15 λεπτά και, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε τα σε μια πιατέλα.
Βήμα 6
Σερβίρετέ τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.