Γιαούρτι με πουρέ κολοκύθας και δημητριακά
Το γιαούρτι στην πιο γλυκιά και θρεπτική του εκδοχή.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ376
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ10 λεπτά
Υλικά
- 400 γρ. κολοκύθα στον ατμό
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 2-3 κ.γ. μέλι + επιπλέον για το σερβίρισμα
- 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 8 κ.γ. δημητριακά και ξηροί καρποί
- Κολοκυθόσποροι και λιναρόσποροι, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετούμε την κολοκύθα καλά στραγγισμένη σε ένα μπολ και την πολτοποιούμε μαζί με το τζίντζερ, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιώντας μια ράβδο ή το μούλτι. Πρέπει να είναι αρκετά πηχτός ο πουρές. Αν θέλουμε να τον κάνουμε πιο γλυκό, προσθέτουμε περισσότερο μέλι.
Βήμα 2
Σε ποτήρια ή μπολ σερβίρουμε πρώτα το γιαούρτι, από πάνω βάζουμε μία στρώση πουρέ κολοκύθας, μετά μία στρώση τραγανά δημητριακά με ξηρούς καρπούς της επιλογής μας και ξανά γιαούρτι, πουρέ και δημητριακά.
Βήμα 3
Μπορούμε, αν θέλουμε, να προσθέσουμε επιπλέον μέλι ενδιάμεσα είτε πάνω από τα τελευταία δημητριακά και στο τέλος πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορο και λιναρόσπορο για επιπλέον απόλαυση και υγεία.