Υλικά

200 γρ. φακές

2 φιλέτα φρέσκου σολομού

1 μικρό κρεμμύδι

3 γαρύφαλλα (καρφί)

1 φύλλο δάφνης

1 καρότο

1 κλωνάρι σέλινο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.σ. ξίδι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, καθαρίστε το κρεμμύδι και καρφώστε πάνω του το γαρύφαλλο. Μετά, καθαρίστε και κόψτε το καρότο σε μικρά κυβάκια.

Βάλτε τις φακές να βράσουν για 20 λεπτά, σε ζεστό κι αλατισμένο νερό, μαζί με τη δάφνη, το κρεμμύδι ολόκληρο, το καρότο και το σέλινο.

Στη συνέχεια, αφού αφαιρέσετε το κρεμμύδι και το σέλινο, σουρώστε τις φακές.

Αφήστε να κρυώσουν καλά. Στο μεταξύ, ψήστε το σολομό.

Μόλις ψηθεί, κόψτε τον σε μικρά κομμάτια και αλατοπιπερώστε.

Έπειτα, χτυπήστε το ελαιόλαδο με το ξίδι και αλατοπιπερώστε. Ρίξτε το ντρέσινγκ στις φακές και ανακατέψτε.

Αναμείξτε το σολομό με τις φακές και σερβίρετε.