Υλικά
90γρ. βρώμη
125 γρ. απλό αλεύρι
65 γρ. τριμμένη καρύδα
125 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
2 κ.σ. νερό
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
100 γρ. λευκής σοκολάτας, προαιρετικά
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Βουτυρώστε και στρώστε ένα ορθογώνιο ταψί 17cm X 28cm με χαρτί ψησίματος και αφήστε το στην άκρη.
Προσθέστε το βούτυρο το σιρόπι σφενδάμου και το νερό σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τη σόδα και ανακατέψτε.
Προσθέστε τη βρώμη, το αλεύρι, και την καρύδα και ανακατέψτε.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Προσθέστε τα αποξηραμένα βερίκοκα και ανακατέψτε.
Τοποθετήστε το μείγμα στο ταψί και πιέστε το καλά.
Ψήστε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήστε το στο ταψί να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Όταν κρυώσει, κόψτε σε φέτες.
Αν θέλετε μπορείτε να λιώσετε λευκή σοκολάτα για επικάλυψη.