Υλικά
1 αβοκάντο
1-2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο
αλάτι
πιπέρι μαύρο ή καγιέν
4 αυγά
4 φέτες ψωμί του τοστ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάλτε το αβοκάντο, αφού το έχετε ξεφλουδίσει.
Λιώστε το πιέζοντας με ένα πιρούνι.
Προσθέστε το λεμόνι, το μαϊντανό ή τον κόλιαντρο, το αλάτι και το πιπέρι.
Αναμείξτε τα όλα μαζί.
Για τα αυγά, πάρτε μια μικρή κατσαρόλα και πρόσθεσε νερό, λίγο λιγότερο από τη μέση.
Μπορείτε να προσθέσετε 2 κ.γ. άσπρο ξύδι στο νερό που βράζει, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι, με κυκλικές κινήσεις.
Αφού βράσει το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά ώστε το νερό να σιγοβράζει.
Στο μεταξύ, βράστε το ψωμί σε μια τοστιέρα και αλείψτε με το αβοκάντο.
Έπειτα, προσθέστε προσεκτικά τα αυγά, αφού τα σπάσετε ένα-ένα σε ένα μικρό μπωλ.
Τα αυγά ποσέ χρειάζονται περίπου 2-4 λεπτά.
Τέλος, τοποθετήστε τα αυγά πάνω στο τοστ και προσθέστε (εάν θέλετε) επιπλέον αλάτι και πιπέρι.