Υλικά

1 κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο (περίπου 18 γρ.)

Λεμονόχορτο (περίπου 60γρ.)

Νερό

Χαμομήλι

1 λάιμ, σε φέτες, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κόψτε το τζίντζερ σε 4 φέτες και χτυπήστε ελαφρά.

Ξεφλουδίστε και πετάξτε το εξωτερικό στρώμα του λεμονόχορτου.

Κόψτε κάθε κοτσάνι στη μέση σταυρωτά και χτυπήστε.

Προσθέστε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει βράση.

Προσθέστε τις φέτες τζίντζερ και χαμηλώστε τη φωτιά σε σιγοβράσιμο.

Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά.

Μετά από 10 λεπτά, προσθέστε τα κοτσάνια λεμονόχορτου και το χαμομήλι.

Σκεπάστε την κατσαρόλα και συνεχίστε να σιγοβράζετε απαλά για άλλα 5-7 λεπτά.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήστε να σιγοβράσει για άλλα 5-10 λεπτά στην κατσαρόλα με το καπάκι ακόμα ανοιχτό.

Σερβίρετε με φέτες λάιμ.