Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι γιαούρτι, συν έξτρα για το σερβίρισμα
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο ή φυτικό λάδι
2 κ.σ. ζάχαρη
φρέσκα φρούτα
Εκτέλεση
Συγκεντρώστε τα συστατικά και ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια ώστε να διατηρήσετε μια καυτή επιφάνεια. Παράλληλα, φτιάξτε το μείγμα για τα pancakes σας.
Ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το γιαούρτι και τα αυγά. Ρίξτε το μείγμα γιαουρτιού-αυγού στο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
Προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο ή το φυτικό λάδι. Ρίξτε φυτικό λάδι στο ζεστό τηγάνι και πάρτε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα, ώστε να φτιάξετε τα pancakes. Αφήστε τα να τηγανιστούν μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνειά τους, δηλαδή περίπου 2 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, αναποδογυρίστε τα pancakes και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν και στην άλλη πλευρά, περίπου άλλα 2 λεπτά. Μεταφέρετε τα pancakes σε μια πιατέλα, στην οποία έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Έπειτα, διπλώστε τα pancakes σαν tacos και σερβίρετε με γιαούρτι και τα αγαπημένα σας φρέσκα φρούτα.