Υλικά

1 φλιτζάνι γάλα, μη αποβουτυρωμένο

1/4 φλ. ζεστό εσπρέσο

2 κουταλιές της σούπας πουρέ κολοκύθας

1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό κολοκύθας, συν έξτρα για γαρνιτούρα *

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Κρέμα για γαρνιτούρα

* Αν δεν έχετε μπαχαρικό κολοκύθας, συνδυάστε αυτά τα συστατικά σε ένα μπολ

2 κ.σ. κανέλα

2 κ.γ. αλεσμένη πιπερόριζα

1 κ.γ. γαρύφαλλο

1 κ.γ. αλεσμένο μπαχάρι

1/2 κ.γ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χτυπάτε το γάλα, τον πουρέ, το σιρόπι σφενδάμου, τα μπαχαρικά και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια ανακατέψτε το μείγμα σε μηχανή για αφρόγαλα μέχρι να αφρίσει.

Ρίχνετε το ζεστό εσπρέσο σε μια κούπα και στη συνέχεια γεμίζετε με το μείγμα. Καλύπτετε με κρέμα και πασπαλίζετε με μπαχαρικά κολοκύθας.