Υλικά

2-3 κολοκυθάκια

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη για γαρνιτούρα

Λίγη κάππαρη

Για τη γέμιση

Τυρί κρέμα

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κ.γ. καρότο, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ραπανάκι ψιλοκομμένο

1-2 πρέζες αλάτι

1 πρέζα μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.

Προθερμάνετε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία. Χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο, κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λεπτές φέτες.

Αλείψτε και τις δύο πλευρές κάθε φέτας με ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετήστε τις φέτες στη σχάρα. Μαγειρέψτε μέχρι τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν, περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε προσεκτικά τα κολοκυθάκια από τη σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν.

Απλώστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση σε κάθε φέτα. Τοποθετήστε ένα μικρό φύλλο βασιλικού στο κέντρο της φέτας, έτσι ώστε να προεξέχει.

Τυλίξτε απαλά και στερεώστε την με μια οδοντογλυφίδα. Αν θέλετε γαρνίρετε με κάππαρη και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά. Διατηρήστε τα ρολάκια στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.