Υλικά

1 τυρί camembert

½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

1/3 φλ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Ανθό αλατιού

Κράκερς

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.

Τοποθετούμε το τυρί σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολα και ψήνουμε για 7 -9 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί καλά. Μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φιστίκια, τα σύκα και το μέλι.

Ανακατεύουμε 1 -2 λεπτά, μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά και να λιώσει το μέλι. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην επιφάνεια του τυριού και πασπαλίζουμε με το αλάτι.

Σερβίρουμε με κράκερς.