Υλικά
225 γρ. μακαρόνια ολικής αλέσεως
500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
¼ κ.γ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
¼ κ.γ. αλάτι
4 φλιτζάνια ρόκα
¼ φλ. γιαούρτι
⅓ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
¼ φλ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βράστε τα μακαρόνια (αλ ντέντε) και κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό τους.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν και να κουλουριαστούν, 2 έως 3 λεπτά.
Μεταφέρετε τις γαρίδες σε ένα μπολ.
Προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι και μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το σκόρδο και το θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι, μέχρι να αρωματιστεί, για περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε τη ρόκα και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί, για περίπου 1 λεπτό.
Μειώστε τη φωτιά και προσθέστε, τα μακαρόνια το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και το νερό που κρατήσατε, λίγο-λίγο τη φορά, ανακατεύοντας καλά, μέχρι τα μακαρόνια να καλυφθούν πλήρως.
Προσθέστε τις γαρίδες, το χυμό λεμονιού και το αλάτι.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε την παρμεζάνα.
Σερβίρετε με βασιλικό και περισσότερη παρμεζάνα, αν θέλετε.