Υλικά

1 μεγάλη γλυκοπατάτα, καθαρισμένη

¾ φλιτζανιού kale, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια

¼ φλιτζάνι χούμους

2 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση

Τρυπήστε τη γλυκοπατάτα παντού με ένα πιρούνι. Βάλτε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί.

Εν τω μεταξύ, πλύνετε το kale και στραγγίστε το, αφήνοντας το νερό να κολλήσει στα φύλλα.

Τοποθετήστε το σε μια μεσαία κατσαρόλα, σκεπάστε το και μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε τα φασόλια και μια ή δύο κουταλιές της σούπας νερό αν η κατσαρόλα είναι στεγνή.

Συνεχίστε το μαγείρεμα, χωρίς κάλυμμα, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να αχνίσει, 1 έως 2 λεπτά.

Ανοίξτε τη γλυκοπατάτα και βάλτε από πάνω το kale με τα φασόλια.

Ανακατέψτε το χούμους και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μικρό πιάτο.

Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω από τη γεμιστή γλυκοπατάτα.