Επειδή η Δευτέρα είναι για πολλούς η πιο δύσκολη ημέρα της εβδομάδας, μπορούμε να την κάνουμε λίγο καλύτερη φτιάχνοντας και απολαμβάνοντας με τους αγαπημένους μας την πιο λαχταριστή πίτσα με παντζάρι.
Υλικά
9 φύλλα σφολιάτας
60ml. ελαιόλαδο
130γρ. πέστο βασιλικού
70γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
250γρ. παντζάρια, μαγειρεμένα και κομμένα σε φέτες
125 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό
1/4 φλιτζανιού φύλλα δυόσμου
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220ºC.
Τοποθετήστε 1 φύλλο σε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος. Αλείψτε με λάδι και τοποθετήστε από πάνω ένα άλλο φύλλο. Επαναλάβετε μέχρι να έχετε μια στοίβα από 9 φύλλα και στη συνέχεια τρυπήστε τα παντού με ένα πιρούνι.
Απλώστε το μισό πέστο και πασπαλίστε με μοτσαρέλα, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκατοστών στις άκρες. Διπλώστε τις άκρες για να φτιάξετε μια κρούστα. Μεταφέρετε προσεκτικά στο προθερμασμένο ταψί και ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.
Βάλτε από πάνω παντζάρια και φέτα, αλατοπιπερώστε και ξαναβάλτε το στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.
Συμπληρώστε από πάνω μαϊντανό, δυόσμο, κουκουνάρι και το υπόλοιπο πέστο.