Υλικά
Kινόα, οποιουδήποτε χρώματος ή ποικιλίας
Zωμό λαχανικών
Γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη
Λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στα τέσσερα
Σύκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο
Σπόρους ροδιού
Λίγη φέτα, τριμμένη ή σε κύβους
Σπανάκι
Χυμό από λεμόνι
Ελαιόλαδο
Καρυκεύματα της προτίμησής σας
Εκτέλεση
1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC. Ξεπλύνετε τη κινόα σε ένα σουρωτήρι και τοποθετήστε τη σε μια κατσαρόλα μαζί με το ζωμό. Προσθέστε το διπλάσιο όγκο σε νερό.
2 Αφού πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατέψτε απαλά.
3 Παράλληλα, βάλτε τις γλυκοπατάτες και τα λαχανάκια Βρυξελών σε ένα ταψί, ραντίστε με ελαιόλαδο και τοποθετήστε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
4 Σουρώστε την κινόα και βάλτε τη σε ένα μεγάλο μπολ.
5 Προσθέστε τα ψημένα λαχανικά και το χυμό λεμονιού και αφήστε τα να κρυώσουν.
6 Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, προσθέστε τα κομμάτια φέτας, το σύκο και τους σπόρους ροδιού, καθώς και μια χούφτα από το σπανάκι σε κάθε πιάτο.