Υλικά

200 γρ. μακαρόνια

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%

3 αυγά (μόνο το ασπράδι)

250 γρ. light τυρί (γραβιέρα ή κασέρι)

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. μπούκοβο

αλάτι και πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο για το πυρίμαχο ταψί

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε εσωτερικά ένα πυρίμαχο σκεύος και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα της μακαρονάδας.

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο μέχρι και για 3 μέρες ή να ψήσουμε απευθείας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 25 λεπτά.