Υλικά
150 γρ. ζάχαρη, καστανή
60 ml. μηλόξιδο
30 ml. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. κανέλα, σκόνη
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, σκόνη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
Όταν μαλακώσουν εντελώς, τα αλέθουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να συμπυκνωθεί εντελώς ο πολτός.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς και αλέθουμε στο multi ή σε blender να γίνει ένα ρευστός πολτός.
Αδειάζουμε σε πυρέξ, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και βάζουμε στο φούρνο σε θερμοκρασία 140-150 βαθμούς στη μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε μέχρι να δέσει και να αποκτήσει μια πηκτή υφή, περίπου 2 ώρες.
Βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο και αφήνουμε να κρυώσει αναποδογυρισμένο.