Υλικά

¼ κούπας κάσιους, κατά προτίμηση ανάλατα

3 κούπες καρότα, ψιλοκομμένα

4 κούπες νερό

λίγη πάπρικα γλυκιά, καπνιστή

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα καρότα και τα ψιλοκόβετε μαζί με τα κάσιους.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετείτε τα καρότα μαζί με τα κάσιους.

Προσθέτετε το νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.

Αφαιρείτε από τη φωτιά όταν είναι έτοιμα και τα πολτοποιείτε καλά με τη χρήση ενός μπλέντερ για περίπου 1 λεπτό. Στην περίπτωση που η σούπα είναι πολύ παχύρρευστη μπορείτε να την αραιώσετε προσθέτοντας μερικές κουταλιές της σούπας νερό.

Πριν τη σερβίρετε, ξαναβάζετε τη σούπα σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και αφήνετε να βράσει για περίπου 5 λεπτά.