Υλικά

1 κουνουπίδι, 1½ κιλό περίπου, κομμένο σε μπουκετάκια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. αλεύρι
4½ φλ. γάλα άπαχο
½ φλ. νερό,
½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 φλ. τυρί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Bάζετε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και όταν κοχλάσει ρίχνετε αλάτι και το κουνουπίδι.

Aφήνετε το νερό να ξανακοχλάσει και βράζετε για 10 λεπτά.

Όταν κρυώσει λίγο το σουρώνετε.

Ακολούθως, βάζετε το κουνουπίδι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και αλατοπιπερώνετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν λιώσει βάζετε το αλεύρι.

Ανακατεύετε με το σύρμα και προσθέτετε το γάλα και το νερό.

Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να κοχλάσει καλά η κρέμα (δεν θα πήξει όπως στην μπεσαμέλ).

Λίγο πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά βάζετε το καγιέν και αλάτι.

Ρίχνετε την κρέμα πάνω από το κουνουπίδι και πασπαλίζετε με το τυρί.

Ψήνετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του.