Υλικά

300 γρ. φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτά φετάκια

1 ματσάκι μυρωδικά (άνηθος, δυόσμος, μάραθος), ψιλοκομμένα

180 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 μεγάλα αβγά, χτυπημένα

220 γρ. γιαούρτι

3 κ.σ. λιναρόσπορος σπασμένος

200 γρ φέτα, θρυμματισμένη

60 ml ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 2-3΄. Π

ροσθέτουμε το σπανάκι και τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5΄, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αβγά, το γιαούρτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον σπασμένο λιναρόσπορο.

Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, τα καρυκεύματα και τη φέτα και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε μια μέτρια φόρμα του κέικ, μακρόστενη, και αδειάζουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε.

Ψήνουμε για 50΄ ή μέχρι να βγαίνει καθαρό και στεγνό ένα λεπτό μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

Σερβίρουμε το κέικ χλιαρό ή αφού κρυώσει, γαρνίροντας με τα ψημένα κρεμμύδια.