Από τον φυτικό σίδηρο για το αίμα έως την βιταμίνη Κ για την υγεία του αίματος και των οστών έως και την αντιοξειδωτική χλωροφύλλη για την προστασία των κυττάρων μας από περιβαλλοντικές βλάβες, η προσθήκη μιας χούφτας πράσινων λαχανικών είναι το «κλειδί» για τη μακροζωία.

Υλικά για 2 δόσεις

1 φλιτζάνι σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
1 ξινόμηλο
1 ακτινίδιο
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
1/2 φλιτζάνι πράσινο τσάι
2 κουταλιές χυμό λάιμ
½ κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το μήλο και το ακτινίδιο και τα κόβετε τα σε φέτες. Επειτα καθαρίζετε την μπανάνα και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.

Τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το σπανάκι, τον χυμό λάιμ, το πράσινο τσάι (κρύο) και το τζίντζερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματίσουν πολτό.
Βάζετε το smoothie για λίγο στο ψυγείο να παγώσει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.