Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
500 γρ. γαρίδες, ακαθάριστες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
500 γρ. συμπυκνωμένη ντομάτα
λίγο ελαιόλαδο
½ φλυτζάνι κόκκινο κρασί
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Κρατάμε τα κεφάλια στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον σκόρδο να τσιγαριστούν.
Έπειτα, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε 2’ να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για περίπου 15’.
Περιμένοντας την σάλτσα να δέσει βράζουμε τα μακαρόνια, για 2’ λιγότερα από τις οδηγίες, μαζί με τα κεφάλια από τις γαρίδες, ούτως ώστε να πάρουν όλη τους την γεύση.
Κρατάμε μισό φλυτζάνι από το νερό τους και στραγγίζουμε.
Αφού δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να ψηθούν για όχι περισσότερο από 4’.
Ρίχνουμε το νερό από τα μακαρόνια και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για 1’.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.