Υλικά

180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

12 γρ. μπέικιν πάουντερ

20 γρ. ζάχαρη

μια πρέζα κανέλα

μια πρέζα μοσχοκαρυδο

μια πρέζα αλάτι

230 ml. γάλα

βανίλια σε σκόνη

3 μεσαία αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια

50 γρ ανάλατο βούτυρο

3 ώριμες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και σχηματίζουμε μια τρύπα στην μέση. Ανακατεύουμε το γάλα, την βανίλια, τους κρόκους και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά προσθέτουμε και τις λιωμένες μπανάνες.
Σε ξεχωριστο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να δημιουργήσουν σφιχτές κορυφές. Αμέσως προσθέτουμε τα αυγά μέσα στο υπόλοιπο μείγμα. Ζεσταίνουμε την βαφλιέρα και την λαδώνουμε πάνω και κάτω.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην βαφλιέρα, κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε να ψηθεί μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές.