Υλικά
1 ½ κιλό ροδάκινα
800 γρ. ζάχαρη
220 γρ. νερό
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
1. Πλένετε τα ροδάκινα, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους, τα κόβετε μικρά κομμάτια και τα βάζετε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό.
2. Μόλις βράσουν και λιώσουν, τα περνάτε από μια σήτα, μαζεύετε τον πολτό τους και τον ρίχνετε μαζί με τη ζάχαρη σε μια φαρδιά κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο.
3. Στην αρχή ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα να βράζει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει στον πάτο.
4. Τη βράζετε ώσπου να δέσει και να γίνει γυαλιστερή. Προς το τέλος προσθέτετε τον χυμό λεμονιού.
5. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, αφαιρείτε τον αφρό, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και τη βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα.