Αφράτα, μυρωδάτα και αλμυρά θα γίνουν το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων.

12 αφράτα muffins

Υλικά

100 ml ελαιόλαδο

3-4 κολοκυθάκια τριμμένα

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

2 αβγά

200 γρ. φέτα

150 γρ. κασέρι τριμμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

5-6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένο

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβετε τα κολοκυθάκια σε χοντρό τρίφτη και τα στύβετε. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη φέτα χοντροτριμμένη, το κασέρι, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και προσθέτετε και τα τριμμένα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Μόλις έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα, το τοποθετείτε σε ένα ταψάκι για muffins ή σε θήκες για muffins, που έχετε πριν λαδώσει.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Μόλις κρυώσουν λίγο τα ξεφορμάρετε και τα απολαμβάνετε ζεστά ή κρύα.