Υλικά

150 γρ. άισμπεργκ, Γαλλική σαλάτα, καρότο και καλαμπόκι

40 γρ. αμύγδαλα

1 κ.γλ. ελαιόλαδο

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

400 γρ. μανιτάρια brown κομμένα σε λεπτές φέτες

χυμός από 1/2 lime

1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

αλάτι

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 

Σάλτσα σατάυ με ταχίνι

3 κ.σ. ταχίνι

2 κ.σ. χυμός lime

1/2 ρίζα τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

5 κ.σ. γάλα καρύδας ή νερό

Εκτέλεση

Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 4-5 λεπτά. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε τον χυμό lime, το μέλι και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε για άλα 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα. Αναμειγνύουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τα σοταρισμένα μανιτάρια και περιχύνουμε με τη σάλτσα σατάυ ή εάν θέλουμε τη σερβίρουμε ξεχωριστά σε μπολάκι.