Κουνούπια που αναρωτιέσαι από που μπήκαν, μέλισσες που πλησιάζουν τα φρούτα σου στην παραλία, σφήκες που διώχνεις συνεχώς και τσούχτρες που σε κάνουν να βγεις γρήγορα από την θάλασσα. Στην Ελλάδα, όταν το καλοκαίρι αρχίζει, τα τσιμπήματα ξεκινούν. Είτε βρίσκεσαι στο σπίτι, είτε στην παραλία είτε απλά κάνεις μία βόλτα στο κέντρο, η πιθανότητα να αποκτήσεις κάποιο τσίμπημα είναι πολύ μεγάλη. Το πιο πιθανό είναι ότι διαβάζοντας αυτό το άρθρο, έχεις ήδη πάνω σου τουλάχιστον ένα τσίμπημα από κουνούπι.

Σίγουρα, τα τσιμπήματα που έρχονται μαζί με το καλοκαίρι αποτελούν μία τρομακτική εικόνα. Τι γίνεται, όμως, με το τσίμπημα που συνήθως λείπει από τα καλοκαίρια μας;

Την θερινή περίοδο στη χώρα μας, η προσφορά αίματος μειώνεται και η ανάγκη μεγαλώνει σημαντικά. Αυτό συμβαίνει, καθώς για την πλειονότητα από εμάς, η αιμοδοσία δεν αποτελεί προτεραιότητα στις διακοπές, ενώ την ίδια στιγμή τα ποσοστά των ατυχημάτων αυξάνονται.

Αυτό το καλοκαίρι, όμως, δεν φοβόμαστε τα τσιμπήματα. Και ξεκινάμε από αυτό, που θα δώσει λύσει σε ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του ελληνικού καλοκαιριού. Μία αιμοδοσία.

Πριν, όμως, αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο του καλοκαιριού για μία αιμοδοσία, πρέπει να ξέρεις τα εξής:

· Τη θερινή περίοδο, χάνουμε υγρά πιο εύκολα από ότι συνήθως. Γι’ αυτό, την ημέρα που θα δώσεις αίμα, σου προτείνουμε να πιείς αρκετό νερό και υγρά, τόσο πριν, όσο και μετά την αιμοδοσία.

· Εκτός από τα υγρά, εκείνη τη μέρα είναι χρήσιμο να αυξήσεις την πρόσληψη αλατιού στο φαγητό σου.

· Ακόμη, σου προτείνουμε να αποφύγεις την έντονη γυμναστική, αλλά και την πολύωρη ορθοστασία, την ημέρα της καλοκαιρινής σου αιμοδοσίας.

Ετοιμάστηκες, για να προσφέρεις; Μπες στο bloode.org, ενημερώσου για τα σημεία που μπορείς να δώσεις αίμα και γίνε εθελοντής αιμοδότης