Υλικά (για 4 μερίδες)
- 3 μεγάλες πατάτες
- 1 μικρή ντομάτα
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 πιπεριά
- 2-3 κλαδάκια μαϊντανό
- 7-8 ελιές
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- Χυμός από ένα λεμόνι
- 1 πρέζα ρίγανη
Εκτέλεση
- Κόψτε την πατάτα σε μεγάλους κύβους και βράστε τη για 20 περίπου λεπτά.
- Σουρώστε την και αφήστε την να κρυώσει.
- Κόψτε την ντομάτα και την πιπεριά σε κυβάκια.
- Τρίψτε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το μαϊντανό.
- Ανακατέψτε την πατάτα με τις ελιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά
- Χτυπήστε στο μπλέντερ τα υγρά υλικά και περιχύστε τη σαλάτα με τη σάλτσα.
- Πασπαλίστε τη με τη ρίγανη και αφήστε τη για λίγο στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε.