Υλικά
1 και 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα αλεύρι ολικής
1 κούπα ζεστό νερό
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα. Το ζυμώνουμε με τα χέρια.
Προσθέτουμε τόσο αλευρι ώστε να έχουμε μια πολύ ελαστική και ελαφρώς υγρή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά. Την χωρίζουμε σε 12 κομμάτια.
Ανοίγουμε πάρα πολύ λεπτό φύλλο, χρησιμοποιώντας επιπλέον αλευρι. Σε ζεστό στεγνό τηγάνι, (χωρις λάδι), σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία, ψήνουμε τις πίτες.
Όσες ψήθηκαν τις σκεπάζουμε, καθώς οι υδρατμοί τις κρατάνε μαλακές. Όσες περισσέψουν μπορείτε να τις φυλάξετε στην κατάψυξη, καλά κλεισμένες.