Υλικά
125 γρ. βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κ.σ. νερό
2 κ.σ. ξύδι (προαιρετικά)
1 αυγό
1 κ.γ. αλάτι
1 .γ. Ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
Από πάνω
1 αυγό
1 κ.γ. μέλι ή πετιμέζι
4-5 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Φτιάχνετε ένα ορθογώνιο σχήμα. Ενώστε το μέλι με το αυγό, ανακατέψτε και αλείψτε τη ζύμη.
Πασπαλίστε με σουσάμι. Πιέζετε το σουσάμι να κολλήσει στη ζύμη. Αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κόβετε τη ζύμη σε λωρίδες, τοποθετείτε σε ταψί αφήνοντας διάστημα ανάμεσα στις λωρίδες. Ψήνετε στο φούρνο στους 180ºC για 15-20 λεπτά, μέχρι να η ζύμη να πάρει ένα χρυσό χρώμα.