Υλικά
½ κιλό σολωμός φιλέτο
200 ml χυμός από πορτοκάλι
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζουμε τον χυμό πορτοκάλι για 10 λεπτά μέχρι να πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το ξύδι και το τζίντζερ. Στη συνέχεια, σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα φιλέτα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη μισή σάλτσα πορτοκαλιού.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά και σερβίρουμε, πάνω σε πράσινη σαλάτα, την οποία περιχύνουμε με λίγη σάλτσα από το φαγητό και προεραιτικά, λίγο ελαιόλαδο.