Υλικά
300 γραμμάρια τόνο
6 πιπεριές, πράσινες και κόκκινες
1 κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ρίγανη και αλατοπίπερο
1 κ.γ. μαϊντανό
1 και ¼ κούπες μαγειρεμένο καστανό ρύζι
Τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC. Κόβετε τις κορυφές από τις πιπεριές και καθαρίζετε το εσωτερικό τους. Κόψτε το 1/3 της πιπεριάς από το πάνω μέρος σε μικρά κομματάκια, ενώ στα υπόλοιπα 2/3 (στο κάτω μέρος, δηλαδή) θα τοποθετήσετε αργότερα τη γέμιση.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μεσαία θερμοκρασία, και ανακατέψτε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κομμάτια από τις πιπεριές που μόλις κόψατε. Μόλις μαλακώσουν, προσθέστε τη ρίγανη και το αλατοπίπερο, καθώς και τον τόνο με το ρύζι. Ανακατέψτε καλά.
Έπειτα, γεμίστε τις πιπεριές με το μείγμα και τοποθετήστε τις στο ταψί. Ψήστε στον φούρνο για 15 λεπτά, και όταν τις βγάλετε, γαρνίρετε από πάνω με το τσένταρ, μέχρι να λιώσει.