Υλικά
250 γρ. φακές
120 γρ. βρώμη αλεσμένη
150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
100 γρ. πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
2 κ.σ. αλεύρι
φρέσκια ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις φακές. Στο μεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. τη φρέσκια ρίγανη, τις πιπεριές και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε.
Έπειτα, σουρώνετε τις φακές, τις αλατίζετε και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Κατόπιν προσθέτετε και τη βρώμη. Στο τέλος ρίχνετε και τα σοταρισμένα λαχανικά και τα χτυπάτε για μια τελευταία φορά.
Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι το μείγμα. Βάζετε την ζύμη σε ένα μπολ και μετά στο ψυγείο για 2 ώρες. Κατόπιν πλάθετε μπιφτέκια και ψήνετε σε σχαροήγανο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.