Υλικά
200 γραμμάρια λιγκουίνι (προτιμήστε ολικής άλεσης)
2-3 χοντρές σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
50 γραμμάρια βούτυρο
175 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και χωρισμένες στη μέση κατά μήκος
ξύσμα και φέτες λεμονιού
λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε πολύ απαλά το σκόρδο στο βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τις γαρίδες. Είναι σημαντικό να μην τις παραψήσετε γιατί θα γίνουν σκληρές.
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε το ξύσμα και τα καρυκεύματα. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα στο τηγάνι. Μοιράστε τα σε δύο μπολ και σερβίρετε με τις φέτες λεμονιούμ