Υλικά
1 μπρόκολο, μεγάλο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για τη σως
3 κ.σ. νερό, ζεστό
180 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεκινήστε από την σως γιαουρτιού και αναμείξτε το ζεστό νερό με τα υπόλοιπα υλικά, σε ένα βαθύ μπολ. Αφού τα ανακατέψετε καλά, αφήστε το μπολ στο ψυγείο για να παγώσει η σος.
Στην συνέχεια προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα, αφού αφήσετε μέσα ένα άδειο αντικολλητικό ταψί για να κάψει. Χωρίστε το μπρόκολό σας σε μπουκέτα και αφού καθαρίσετε τον κορμό από κάθε μπουκέτο, αφαιρώντας το σκληρό εξωτερικό του, κόψτε κάθετα στην μέση, δημιουργώντας δύο μισά μπουκέτα.
Πάρτε όλα τα μπουκετάκια και βάλτε τα σε ένα βαθύ μπολ και περιχύστε τα με λάδι. Ρίξτε έπειτα το αλάτι, την ζάχαρη και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα.
Μόλις το ταψί κάψει, βάλτε μέσα τα μπουκετάκια μπρόκολου και αφήστε στα φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά, αναλόγως πόσο θέλετε να τα ψήσετε. Αφαιρέστε το μπρόκολο από το φούρνο και περιχύστε το με την σος γιαουρτιού.