Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια (περίπου 500 γρ.), κομμένα και χοντροτριμμένα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη
1 μικρό κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο
180 γρ. ταλιατέλες
150 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
1 λεμόνι, ξεφλουδισμένο και αποχυμωμένο
½ μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα κολοκυθάκια για 4-5 λεπτά, στη συνέχεια ανακατεύετε το σκόρδο και το τσίλι. Μαγειρέψτε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετε, κρατώντας λίγο από το νερό μαγειρέματος.
Προσθέστε τις γαρίδες στο μείγμα και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ανακατέψτε τις ταλιατέλες, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, λίγο αλάτι και λίγο από το νερό μαγειρέματος που κρατήσατε. Μοιράστε σε μπολ και σερβίρετε.