Υλικά
50 γραμμάρια κουκουνάρι ή κάσιους
ένα μεγάλο μάτσο βασιλικό, μαζεμένα φύλλα
50 γρ. παρμεζάνα ή χορτοφαγική εναλλακτική λύση
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
100ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καβουρδίστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε τους μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ή χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο γουδοχέρι και γουδί για να τα χτυπήσετε μέχρι να γίνουν μια χοντρή σάλτσα. Διατηρείται για τρεις ημέρες στο ψυγείο.