Υλικά
150 γρ. ρύζι για σούσι
πρέζα ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 μαγειρεμένα φιλέτα σολομού
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε ροδέλες
4 κουταλιές της σούπας κόκκινο λάχανο τουρσί
μια χούφτα ραπανάκια, κομμένα σε φέτες
τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
¼ αγγούρι, κομμένο στη μέση κατά μήκος και σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν μαγειρευτεί, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και το ξύδι, σκεπάζετε και αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά. Μοιράστε το ρύζι σε δύο μπολ και τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά από πάνω, και στη συνέχεια περιχύστε με τη σάλτσα σόγιας και το σουσάμι, αν χρησιμοποιείτε.