Υλικά

150 γρ. ρύζι για σούσι

πρέζα ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας ξύδι

2 μαγειρεμένα φιλέτα σολομού

1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε ροδέλες

4 κουταλιές της σούπας κόκκινο λάχανο τουρσί

μια χούφτα ραπανάκια, κομμένα σε φέτες

τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες

¼ αγγούρι, κομμένο στη μέση κατά μήκος και σε φέτες

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν μαγειρευτεί, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και το ξύδι, σκεπάζετε και αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά. Μοιράστε το ρύζι σε δύο μπολ και τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά από πάνω, και στη συνέχεια περιχύστε με τη σάλτσα σόγιας και το σουσάμι, αν χρησιμοποιείτε.