Υλικά

⅔ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

⅓ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού

⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα λεμονιού

λίγο εκχύλισμα βανίλιας

2 φλιτζάνια κύβους φρέσκου ανανά

2 φλιτζάνια φράουλες κομμένες σε φέτες

3 ακτινίδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

3 μπανάνες, κομμένες σε φέτες

2 πορτοκάλια κομμένα σε κομμάτια

1 φλιτζάνι σταφύλια χωρίς κουκούτσια

2 φλιτζάνια μύρτιλα

Εκτέλεση

Βάλτε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού να βράσουν σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει.

Στρώστε τα φρούτα σε ένα μεγάλο, διαφανές γυάλινο μπολ με σειρά: ανανάς, φράουλες, ακτινίδια, μπανάνες, πορτοκάλια, σταφύλια και βατόμουρα. Περιχύστε τα φρούτα με το μείγμα που έχει κρυώσει. Σκεπάστε και βάλτε τα στο ψυγείο για 3 έως 4 ώρες πριν σερβίρετε.